Посланици гинат в свален вертолет

Посланици гинат в свален вертолет | StandartNews.com

Шест души, сред които посланиците на Норвегия и Филипините, загинаха при катастрофа с военен хеликоптер в Североизточен Пакистан, съобщи АФП. Сред жертвите са и съпругите на посланиците на Малайзия и Индонезия, както и двамата пилоти. Пакистанската армия съобщи, че са ранени посланиците на Полша и Холандия. Хеликоптерът се удари в училище край град Гилгит по време на опит за аварийно кацане.

Дипломатите, пътували в хеликоптера, е трябвало да присъстват на откриването на туристически обект. Пакистанските талибани поеха отговорност за катастрофата, но пакистанското министерство на отбраната съобщи, че докладите сочат, че това е нещастен случай. АФП отбелязва, че регионът, в който се разби машината, не е бастион на есктремистите. Въпреки това ислямисткото движение обяви в комюнике, че е поразило машината Ми-17 с ракета земя-въздух.

Посланикът на Република България в Исламабад не е сред пострадалите при днешния трагичен инцидент с хеликоптер в Пакистан, при който загинаха посланиците на Норвегия и Филипините, съпругите на посланиците на Малайзия и Индонезия, както и двамата пакистански пилоти, съобщи Външно министерство. Той е пътувал с друг хеликоптер. 

Българският посланик в момента се намира в град Гюлгит, където заедно с останалите представители на дипломатическия корпус в страната, очаква да бъде транспортиран до Исламабад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай