Политик краде от магазина! Ето кой е

Призна си публично за гафовете

Политик краде от магазина! Ето кой е | StandartNews.com

Драматична ситуация с известен политик, за която той не скри от медиите и хората.

През лятото норвежецът Бьорнар Мокснес подаде оставка като лидер на норвежката лява партия, след като открадна чифт скъпи слънчеви очила на международното летище в Осло. Но той и до днес е депутат и член на комисия.

Сега е установено, че през последните два месеца Мокснес си е вземал сирене и сьомга в супермаркет, като е "забравял" да плати. Както през лятото, така и сега политикът е излязъл в отпуск по болест.

"Много ми е трудно да призная както пред себе си, така и пред другите, че имам проблем с психичното здраве. Но искам и трябва да направя нещо по въпроса. Получавам помощ. Имах няколко трудни години, които доведоха до саморазрушително поведение", споделя той пред изданието VG.

41-годишният Бьорнар Мокснес е разпитан от полицията и е освободен срещу глоба, тъй като става въпрос за дребни кражби - никоя от стоките не надвишава сумата от 50 евро. Норвежкият политик трябва да заплати 15 000 крони -  или 1264 евро, информира novini.bg.

"Много съжалявам, че разочаровах много хора и че това пречи на работа, която партията върши", коментира Мокснес в профила си във Фейсбук.

За кратко време публикацията му събира на 400 коментара - почти всички са положителни и с пожелания за здраве. Повечето хора в мрежата му благодарят за откровеността и пишат, че изпитват голямо уважение към него. Мокснес е в отпуск по болест до края на месеца. След това иска отново да се съсредоточи върху политическата си работа.

"Мисля, че проблемите ми натовариха преди всичко личния ми живот", казва той.

Норвежецът е категоричен, че иска да се върне на работа и да допринася за работата на партията му в парламента, пише Глас Нюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
опетков
преди 5 месеца

Комунист, освен да краде какво друго може да прави?

Откажи