Полетът на Dracon до МКС се отложи за неделя

Заради лошо време, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Полетът на Dracon до МКС се отложи за неделя | StandartNews.com

Американската компания "СпейсЕкс" отложи втория си пилотиран полет в космоса с един ден - за неделя, заради лошо време, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Капсулата "Дракон" на "СпейсЕкс", която бе назована "Резилиънс" от екипажа, трябва да бъде изстреляна с ракета "Фалкон 9" в неделя в 19:27 часа американско източно стандартно време (00:27 по Гринуич в понеделник) от космическия център "Кенеди" в Кейп Канаверал.

В екипажа на полета до МКС са американците Виктор Глоувър, Шанън Уокър и Майк Хопкинс и японския астронавт Соичи Ногучи. Полетът им до МКС се смята за първата оперативна мисия за капсулата "Дракон" на "СпейсЕкс".

Новината за отлагането бе съобщена, след като президентът на "СпейсЕкс" Илон Мъск разкри, че е получил объркващи резултати от тестове за ковид-19 и че очаква резултат от нов тест.

"Мога да уверя всички, че се грижим добре за екипажа и всички служители, важни за изстрелването", каза Бенджи Рийд, директор на програмата за космически полети в "СпейсЕкс".

Не стана ясно дали Мъск ще бъде допуснат до площадката за изстрелване в космическия център "Кенеди" дори и ако тестът му за Ковид-19 категорично е отрицателен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай