Почна се! Израел с мащабен удар по бази на Хамас

Съединените щати ще предоставят на Израел всичко, от което има нужда

Почна се! Израел с мащабен удар по бази на Хамас | StandartNews.com

Почна се! Израел с мащабен удар по бази на Хамас. Военните в държавата съобщиха рано тази сутрин, че провеждат "мащабен удар" по цели, принадлежащи на Хамас в Газа.

Палестинското министерство на здравеопазването заяви, че над 50 души са загинали в Газа след поредица от израелски въздушни бомбардировки през последните часове, предаде БНР.

До момента най-малко 1200 са жертвите в Израел след бруталната трансгранична атака на Хамас. Други 1200 души са убити в Газа при ответните въздушни удари. Съединените щати увеличават допълнителната военна помощ за израелската армия и работят по всички аспекти от кризата с взетите от "Хамас" заложници, обяви американският президент Джо Байдън.

Съединените щати ще предоставят на Израел всичко, от което има нужда, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, преди да отпътува за еврейската държава:

"Заставаме категорично против тероризма", каза Блинкън и допълни, че действията на "Хамас" са почти неописуеми. Очаква се американският държавен секретар да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху и президента Ицхак Херцог. На кръгла маса във Вашингтон с лидери на еврейската общност американският президент Джо Байдън определи атаката на палестинската групировка срещу Израел като "чисто зло". Той настоя Израел да действа съгласно правилата за водене на военни действия и добави:

"Тази атака беше кампания на чиста жестокост. Не просто омраза, а чиста жестокост срещу еврейския народ. Бих казал, че това беше най-смъртоносният ден за евреите след Холокоста".

Американският държавен глава също така отправи предупреждение към Иран да внимава по отношение на конфликта.

Групировките "Хамас" и "Ислямски джихад" обявиха, че изстрелват тежки ракети срещу Израел, докато израелската армия съобщи, че стотици хиляди войници вече са събрани близо до границата на Газа в подготовка за сухопътна офанзива. Единствената електроцентрала в Газа вече не работи, а Израел спря доставките на електричество, лекарства, храна, гориво и вода за ивицата.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обаче настоя за незабавен хуманитарен достъп. От Белия дом също обявиха, че преговарят с Израел и Египет за допускането на хуманитарна помощ в Газа.

Тази нощ израелската армия е поразила стотици цели в Газа, включително места, откъдето "Хамас" е насочвал атаките срещу еврейската държава. Заради боевете близо  340 хиляди души са напуснали домовете си в Ивицата Газа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
БУНТАТА
преди 6 месеца

Браво на американците!!!!Удариха на камък с Русия,сега тук запалиха война!!!! Браво боклуци нещастни!!!

Откажи
Сергей
преди 6 месеца

Браво на путинския трол, изкара някоя и друга бира от копейки, но истината е че Кремълското джудже е виновно за атаката на главорезите от Хамаз защото ги снабдява с оръжие и политически ги покровителства

Откажи
Соломон паси
преди 6 месеца

Израел казват че зеленски е продавал оръжие на хамаз,даже искат да бъде арестуван

Откажи
ПазетеСеОтСДС-Чумата,българи.
преди 6 месеца

Атаката срещу Израел е била известна на агенцията за специални операции,сиреч - на терористичната им централа , известна още като МОСАД,защото тази атака е разработена, планирана , финансирана и реализирана от там,разбира се и с помощта на по- големия брат-Терорист N:1- ФАЩ. Представяте ли си как повече от две хиляди ракети ще бъдат изстреляни срещу Израел , и че това може да остане неизвестно на най- силното разузнаване в света!? Следва продължение.Вероятно евреете и краварете търсят причина,повод и начин да нападнат Иран,тъй като там не минават старите англо- краварски номера с подкупи на политици и майдани . Помните ли как краварете нападнаха и разрушиха Ирак,Сирия,Либия !?

Откажи
Някоий
преди 6 месеца

Много си прав. Израелскоят агресор уби над 260 младежи на музикален фестивал за мира, закла пред камери деца старци и възрастни (включително над 1000 араби които снабди с оръжия) само за да започне нова война.И не ги е срам че започнаха тива по време на праздник. Сега даже провокират и Ливан за да може да нападнат Иран а утре да кажат че и България е МАКЕДОНСКА.

Откажи
koftan
преди 6 месеца

И като изстрелват Хамас тежки ракети срещу Израел , защо не пишете къде падат тези ракети в Израел , или обезвредени ли са?

Откажи
koftan
преди 6 месеца

Е как така при толкова добро разузнаване и МОСАД, Израел допусна терористите да извършат тези жестокости със собствения им народ. Тук има нещо гнило, жалко е за тези млади хора и деца, които загинаха от набезите на Хамас.

Откажи