Пленена от "Хамас": Изнасилваха ме с поглед

Какво разказца още жената- заложник

Пленена от "Хамас": Изнасилваха ме с поглед | StandartNews.com

Сред десетките хора взети за заложници от бойците в "Хамас" е жена от израелско-френски произход. Тя описа как се е страхувала да не бъде изнасилена от въоръжения мъж, който денонощно я е пазил в своя дом, където е живял със съпругата и децата си в Газа, предаде Ройтерс.

Двадесет и една годишната Мия Шем беше освободена в края на ноември по силата на вече прекратеното примирие между Израел и "Хамас" и попадна в заглавията на вестниците, докато беше в плен, след като палестинците публикуваха видеозапис, на който се вижда как е лекувана от рана от куршум в ръката.

В интервю за израелската телевизия Шем разказва, че на 7 октомври е танцувала на парти в близост до границата с Газа, когато нахлулите бойци на "Хамас" са убили стотици хора. Тя се опитала да избяга, но по колата ѝ било стреляно. След като била ранена, тя се предала.

"Трябваше да решавам мигновено - дали да остана на място и да изгоря до смърт, или да тръгна с него", казва тя пред Канал 13, визирайки въоръжения мъж, който я сграбчил, когато тя излязла от пламъците на колата.

Отведена в ивицата Газа с пикап, Шем казва, че е била държана в стая в продължение на три дни, докато ръката ѝ е била поставена в примитивна шина. След това е била отведена в дома на въоръжен мъж от "Хамас", който по думите ѝ е стоял на пост до леглото ѝ.

"(Бях) затворена в тъмна стая, не ми беше позволено да говоря, не ми беше позволено да ме виждат, да ме чуват, бях скрита. Има един терорист, който те гледа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, гледа и те изнасилва с поглед", каза тя.

"Страх ме бе да не бъда изнасилена, да не умра ... Бях уплашена", каза тя и добави, че присъствието на съпругата му в къщата ѝ е дало известно успокоение, въпреки че жената се е отнасяла с нея враждебно. "Жена му беше в друга стаята с децата. Това беше единствената причина той да не ме изнасили", казва Шем.

"Хамас" отрича твърденията за сексуално насилие над израелски пленници от страна на своите въоръжени лица.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай