Папа Франциск каза кога отива в Украйна

Мисля много за децата в Украйна, заяви той

Папа Франциск каза кога отива в Украйна | StandartNews.com

Папа Франциск каза, че обмисля пътуване до Киев и че следващата седмица ще се срещне с украинските власти, за да види дали това ще е възможно и полезно. Това стана при разговор на Папата с деца в двора Сан Дамазо на Апостолическия дворец във Ватикана.

"Казвам се Саша, идвам от Украйна. Нямам въпрос, а молба: можете ли да дойдете в Украйна, за да спасите всички деца, които сега страдат там?", попита едно от децата, които бяха дошли за среща с Папата. 

Папа Франциск го поздрави на украински и каза: "Щастлив съм, че си тук, мисля много за децата в Украйна и затова изпратих някои кардинали да помагат там и да са близо до хората, но преди всичко до децата. Бих искал да отида в Украйна; просто трябва да изчакам момента, в който да го направя. Нали знаеш, не е лесно да се вземе решение, което може по-скоро да навреди на целия свят, отколкото да помогне. Трябва да избера подходящия момент да го направя. Следващата седмица ще приема представители на правителството на Украйна, които ще дойдат на среща и ще говорим за евентуалното ми посещение там. Да видим какво ще се случи", обяви папа Франциск, цитиран от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай