Папа Франциск с революционно изказване за секса

Думите му се тълкуват и като отговор на консервативните критици

Папа Франциск с революционно изказване за секса | StandartNews.com

„Сексуалното удоволствие е дар от Бог, който трябва да бъде дисциплиниран с търпение“. Това каза папа Франциск по време на катехизис на пл. „Свети Петър“, предаде Би Би Си.

Папата обаче предупреди, че порнографията трябва да се избягва, защото може да доведе до пристрастяване. Той я определи като „удовлетворение без връзка“.

Обръщението на папата във Ватикана в сряда се фокусира върху „демона на похотта“.

Франциск не за първи път говори срещу порнографията – през 2022 г., по време на разговор със семинаристи за опасностите от социалните медии, той предупреди за „дявола“ на дигиталната порнография. „Това е порок, който толкова много хора имат. Толкова много миряни, толкова много мирянки, а също и свещеници и монахини“, призна главата на  Римокатолическата църква.

Думите на папа Франциск се тълкуват и като отговор на консервативните критици, разгневени миналата седмица от появила се отново книга отпреди десетилетия на близкия до папата аржентински кардинал Виктор Мануел Фернандес. Книгата има открито сексуално съдържание – в една от главите се описват разликите между мъжките и женските оргазми. Фернандес признава, че със сигурност не би написал книгата сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи