Оцелял: Труповете ни спасиха от куршумите

Оцелял: Труповете ни спасиха от куршумите  | StandartNews.com

Един от оцелелите след снощните терористични атаки в Париж Бен Грант разказва покъртителни подробности за нападението. Грант и съпругата му били в ресторант в близост до "Стад дьо Франс".

"Бяхме взели маса почти в края на заведението. Нищо не виждахме. Докато осъзнаем какво става, вече имаше 6-7 тела на пода - не ранени, а мъртви. Ние се свихме в един ъгъл и се барикадирахме зад два маси", разказва Грант, цитиран от "Daily Mail". И допълва, че една група хора оцелели, защото освен масите те били предпазени от куршумите и от купчината мъртъвци, които имало пред тях.

"Това е кошмарно, не пожелавам дори и най-големите си врагове да преживеят това, което ние с жена ми Дейзи видяхме. Едва ли ще се върнем някога пак в Париж", казва мъжът.

Друг оцелял - Бенжамин Каценовес, успява да обновява статуса си в социалните мрежи по време на атаките. Той е сред посетителите на концерта в залата "Бакалан", където пък паднаха най-много жертви. Бил сред първите легнали на пода. "Избиват всички, един по един", публикува той във Facebook. По-късно съобщава, че е добре, има само прорезни рани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай