Откриха нацистки убежища в Аржентина

Откриха нацистки убежища в Аржентина | StandartNews.com

Аржентински изследователи откриха на границата с Парагвай бункери, които е трябвало да се превърнат в убежище за нацистки престъпници. Три изградени от камък съоръжения са открити в насред селвата в западната част на най-северната аржентинска провинция Мисионес, предава БГНЕС.

"Най-вероятно средата на Втората световна война ВВС на Германия се впускат в реализирането на таен проект за изграждане на убежища за нацисткия елит в отдалечени райони", разказва на журналистите Даниел Шавелсон, директор на Археологическия център на университета в Буенос Айрес и ръководител на изследователската група. В близост до сградите, чиито стени са с дебелина около 3 м, учените са открили 16 нацистки монети, датиращи от периода 1938-1941, както и чинийки от германски порцелан.

До този момент няма данни съоръженията да са използвани от нацистите. Още с пристигането на немците след края на Втората световна война бързо им станало ясно, че няма нужда да се крият и те бързо се интегрирали в аржентинското общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай