Орбан призова за бързо изграждане на оградата

Орбан призова за бързо изграждане на оградата | StandartNews.com

"Трябва да ускорим изграждането на оградата по унгарско-сръбската граница", заяви унгарският премиер Виктор Орбан. Орбан лично инспектира строителните работи по границата със Сърбия. Той беше придружаван от началника на кабинета си и премиера Янош Лазар. По време на визитата си той призова за "ускоряване на строителството на оградата".

"Всички трябва да бъдат готови за интензивна работа през следващите седмици", каза Орбан пред в. "Маджар идок", цитиран от БГНЕС. В началото на месец юли властите в Будапеща взеха решение за изграждането на 3.5-метрова ограда по 175 км граница със съседна Сърбия. Министър-председателят Лазар уточни, че става въпрос за "два вида ограда".

Там, където преминаването на границата може да става по-лесно оградата ще бъде висока поне 3.5 метра и широка 1.5 метър. В труднодостъпните места, където географското положение е по-особено, оградата ще бъде по-малка, каза още той.

"На 2.5 метра от границата със Сърбия има телена ограда, съгласно стандартите на НАТО", уточни Янош Лазар.

Припомняме, че от началото на годината в Унгария официално са пристигнали над 150 000 мигранти. Само през месец август техният брой надхвърли 50 000 души. Всички те влизат от Сърбия. Мнозинството от тях иска да продължи пътя за Западна Европа и предимно за Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай