Орбан обвини Брюксел в провал с бежанците

Орбан обвини Брюксел в провал с бежанците | StandartNews.com

Унгарският премиер с визита в Кремъл на 17 февруари

Унгарският министър-председател Виктор Орбан обвини Брюксел в провал с бежанците. "Политиката на Европейския съюз в борбата срещу мигрантска криза се провали. Унгария е против въвеждането на задължителни квоти за разпределение на мигрантите между страните-членки от ЕС", каза Орбан, цитиран от Reuters.

Очаква се по-късно днес държавните и правителствени ръководители на Унгария, Полша, Чехия и Словакия да обсъдят мерки за защита на границите на ЕС в условията на мигрантска криза. На срещата на върха на Вишеградската група са поканени също така българският премиер Бойко Борисов и президентът на Република Македония Георге Иванов.

Междувременно ТАСС съобщи, че Орбан ще има работна визита в Москва на 17 февруари. Унгарският премиер ще обсъди с президента на Руската федерация Владимир Путин парспективите за развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Пресс-службата на Кремъл отбелязва, че в Москва двамата ще обсъдят и договорености в т.ч. от визитата на Путин в Будапеща през миналата година. Любопитната подробност е, че през 2015 г. руският президент бе в Унгария също на 17 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай