Обама запали светлините на елхата пред Белия дом

Обама запали светлините на елхата пред Белия дом | StandartNews.com

Президентът на САЩ Барак Обама запали светлините на националното Коледно дърво пред Белия дом. Заедно с него в годишния ритуал участваха съпругата му Мишел, дъщерите им Малия и Саша, както и майка му Мариан Робинсън.
"Да започнем да броим от пет ... пет, четири, три, две, едно", каза президентът, след което на елхата пламнаха зелени и червени светлини.

Преди церемонията певицата Пати ЛаБел изпълни песента "Най-доброто време в годината". Честта да ръководи празника тази година се падна на носителя на "Оскар" - актьора Том Ханкс и на съпругата му, актрисата и певицата Рита Уилсън.

Музикалният съпровод се изпълняваше от оркестъра на Корпуса на морската пехота. В концерта, последвал запалването на светлините, участваха певецът NE-YO, норвежкият тандем Нико и Винц, вокалният квартет "Тенорите", кънтри певецът Чели Райт.

В краткото си слово Обама заяви, че националното Коледно дърво е "символ на надежда и празничен дух". Той призова американците да си спомнят за военните, служещи зад граница, както и за техните семейства. "Те са нашите герои, заслужават сърдечната ни благодарност и пълна подкрепа", каза президентът.

Традицията да се запалват светлините на коледната елха пред Белия дом е поставена през 1923 г. от 30-ия президент Джон Келвин Кулидж и оттогава никога не е била нарушавана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай