Ник издъхнал в ръцете на приятелка

Ник издъхнал в ръцете на приятелка | StandartNews.com

5-6 човека влезли с автомати и започнали да стрелят по хората

Британецът работел за Eagles of Death Metal в зала "Батаклан"

Историята за смъртта на британеца Ник Александър в зала "Батаклан" в Париж обиколи цял свят. Бившата му приятелка Хелън Уилсън, която била с него на концерта, разказа, че мъжът издъхнал в ръцете й. Той работел като продавач на рекламни материали за групата Eagles of Death Metal, която във фаталната петъчна вечер имаше концерт в "Батаклан". Затова и той е бил в залата. Близките му споделят, че Ник е загинал, докато върши работата, която обича.

След вестта за смъртта му настоящата му партньорка пусна в социалните мрежи снимки от щастливите им моменти заедно.
"Ник беше застрелян пред мен. Чухме някакви шумове отвън, а хората започнаха да бягат. Не знаехме какво става. Може би 5-6 човека влязоха с автомати и започнаха да стрелят по хората", разказа бившата приятелка на Ник Александър Хелън. Самата тя е простреляна в двата крака. Двамата залегнали на пода в опит да се спасят от куршумите. Раните на Ник обаче били смъртоносни. "Беше обърнат с гръб към мен и не можах да видя какво се случи, опитвах се да говоря с него, после да му направя изкуствено дишане. Но той не можеше да диша, държах го в ръцете си и му казах, че го обичам", разказва шокираната жена.

Настоящата партньорка на Ник Полина Бъкли пък търсеше информация за него в социалните мрежи още от петък вечер. Тя научила, че е загинал, в събота следобед. След трагичната вест жената публикува в страницата си сърцераздирателно послание, в което му казва, че винаги ще го обича, придружено със снимка на двамата.
По-късно от групата Eagles of Death Metal пуснаха изявление. "Ник бе не само наш брат, син и чичо, той бе най-добрият приятел на всеки - щедър, забавен и изключително лоялен. Той загина, вършейки работата, която обича. Той бе обичан от много приятели по цял свят", се казва в съобщението.

Жертвите - студенти,
музиканти и адвокати

103 от жертвите на атентатите в Париж бяха идентифицирани до вчера сутринта, съобщи френският премиер Манюел Валс. Самоличността на между 20 и 30 души остава неустановена. По последни данни жертвите на трагичните събития са 129.

По време на разпознаването им стана ясно, че сред загиналите има граждани на най-малко 14 държави - Алжир, Белгия, Канада, Чили, Мароко, Португалия, Румъния, Испания, Швеция, Тунис, САЩ, Великобритания, България и Франция. Между загиналите има хора от различни възрасти и професии, но голяма част от тях са млади хора, между 20 и 40-годишни. Загинали са журналисти, музиканти, студенти, адвокати.

Сред намерилите смъртта си в "Батаклан" е 23-годишната Елоди Брьол. Момичето било на концерта в залата с приятели, но в суматохата групата се разделила. Двама души от компанията, между които и Брьол, загинали в мелето. В залата издъхна и 26-годишният французин Валентин Рибет, който работел в адвокатска кантора. Колегите му го описват като талантлив адвокат, много харесван от околните, и чудесен човек.

Мексиканката Ноеми Гонзалес също не можа да си тръгне от концерта жива. Тя учела в Париж по програма за обмен на студенти. В последния си пост във Фейсбук девойката споделила, че това, което учи, е едно от най-трудните неща, които е правила.

При атаките са били убити и трима служители на компанията "Юнивърсъл мюзик". Смъртта си на концерта са намерили и най-малко двама журналисти. Матю Хош, на 38 г., работел в телевизия "Франс 24". Той имал 6-годишен син. Гийом Дешеф пък бил коментатор в списание за култура. Дешеф също имал две деца.

Заедно на концерта са загинали и две сестри от Тунис на 34 и 35 години. В залата са издъхнали и майка и дъщеря с френско и чилийско гражданство. Дъщерята Елза дел Плас свирела на виолончело и била специалист по комуникации. Майка й Патриша Сан Марти пък била племенница на чилийския посланик в Мексико.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай