Нетаняху отсече: Нямаме друг избор

Нараства броят на израелските войници, убити в сраженията срещу "Хамас"

Нетаняху отсече: Нямаме друг избор | StandartNews.com

Премиерът Бенямин Нетаняху каза в неделя, че войната в Газа налага "много висока цена", тъй като нараства броят на израелските войници, убити в сраженията срещу "Хамас".

„Това е трудна сутрин, след много тежък ден на битки в Газа... Войната изисква много висока цена... но нямаме друг избор, освен да продължим да се бием“, каза той в изявление, след като армията съобщи, че 15 войници са били убити на палестинска територия от петък.

По-рано днес израелската армия съобщи още, че от началото на операцията срещу "Хамас" в сектора Газа са загинали 152-ма нейни военнослужещи.

Нетаняху опроверга появили се твърдения, че САЩ са убедили Израел да не разширява военните си действия, предаде Ройтерс.

"Видях фалшиви публикации, в които се твърди, че САЩ са ни попречили и ни пречат да извършваме бойни операции в региона. Това не е вярно. Израел е суверенна държава. Решенията ни във войната се основават на нашите оперативни съображения и аз няма да навлизам в подробности за това", заяви Нетаняху на седмичното заседание на кабинета, без да уточни за кои съобщения става дума.

В. "Уолстрийт джърнъл" съобщи вчера, че Нетаняху е бил убеден от американския президент Джо Байдън да не атакува въоръжената групировка "Хизбула" в Ливан поради опасения, че тя ще предприеме срещу Израел нападение, подобно на това на "Хамас" на 7 октомври срещу селища в Южен Израел.

Нетаняху днес подчерта, че действията на Израел "не са продиктувани от външен натиск".

"Решението как да използваме силите си е независимо решение на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана - бел. ред.) и на никой друг", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Стефан
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Жжжжэф
преди 4 месеца

Освен да измрете до крак гнусни евреи.

Откажи