Немислимо! Важен политик поиска Украйна да не е държава

Какво каза лидерът на ДНР

Немислимо! Важен политик поиска Украйна да не е държава | StandartNews.com

Още няколко поколения украинци ще изплатят дълговете си към Запада, ако страната запази държавността си, каза лидерът на ДНР Денис Пушилин, съобщават руски медии.

Според него Украйна е икономически неплатежоспособна и международните дългове „няма да могат да бъдат изплатени още три или четири поколения, ако тази страна продължи да съществува“.

Президентските избори в Украйна трябваше да се проведат на 31 март 2024 г., но бяха отменени на фона на военно положение и обща мобилизация.

По-рано в Украйна съобщиха, че държавният дълг на страната се е удвоил за две години - с над 50 млрд. долара. В същото време посланикът на САЩ в Киев подписа споразумение с украинското министерство на финансите за отлагане на плащанията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Веселин
преди 4 седмици

А в "ДНР" финансово всичко е наред, нали?! Управляващите харчат руски средства, а хората получават вода веднъж на 3 дена. Ето това е да живееш богато в Русия. Имам познати в Донецк и много добре се знае какви са условията на живот там. ...Както и навсякъде, където е стъпил руският крак.

Откажи