НАТО: Русия праща още войски към Украйна

НАТО: Русия праща още войски към Украйна | StandartNews.com

Лондон. Русия праща още войски на границата с Украйна, обяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. поне още няколко хиляди руски войници в момента са на източната граница на Украйна. Той определи това струпване като достойна за съжаление крачка назад.

„Изглежда Русия все още държи отворена възможността да нападне Украйна. Международната общност трябва да реагира решително, ако Русия продължи с интервенциите. Това би означавало по-затегнати санкции, които да се отразят негативно на руската икономика", допълни Расмусен.

Шефът на НАТО съобщи за събтията по време на пресконференция в Лондон. Това се случва само ден, след като украинският президент Петро Порошенко каза, че възнамерява да обяви едностранно примирие, с което се надява проруските сепаратисти в Източна Украйна да оставят оръжие и да се оттеглят.

„Ако разполагането на войници е за да бъде запечатана границата и да се възпрепятства внасянето на оръжия и бойци, това би било позитивна стъпка. Но не това виждаме. Оценявам това като достойна за съжаление стъпка назад и изглежда Русия си запазва опцията за допълнителни интервенции", каза още Расмусен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай