Напрежението расте. Ердоган с тежко обвинение към САЩ и Великобритания

Ние вярваме в справедливостта на съда в Хага, заяви турският президент

Напрежението расте. Ердоган с тежко обвинение към САЩ и Великобритания | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Съединените щати и Великобритания, че използват непропорционална сила при ударите срещу бунтовниците хуси в Йемен и се опитват да направят от Червено море "кървава баня", предава Daily Sabah.

"Първо, това не е пропорционално. Всички това представлява непропорционална употреба на сила", каза Ердоган пред журналисти след петъчната молитва в Истанбул: "Сякаш се стремят да направят от Червено море кървава баня".

"Израел прави същото в Палестина", добави турският президент.

"Получаваме новини по много канали. От различни канали научаваме, че хусите успешно се защитават и дават отпор както на САЩ, така и на Великобритания", подчерта той.

Ердоган днес посочи още, че вярва, че Израел ще бъде осъден от Международния съд на ООН за военните престъпления, извършени в ивицата Газа.

"Ние вярваме в справедливостта на съда в Хага, Израел ще бъде осъден там. Всички документи, които предоставихме, работят сериозно в Хага и ние ще продължим да предоставяме такива. На министър-председателя Бенямин Нетаняху не му остана дупка, в която да се скрие, той вече няма средства за защита", заяви Ердоган, предаде "Вести".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай