Намушкаха жена в галерия, посетителите мислели, че е част от шоу

Намушкаха жена в галерия, посетителите мислели, че е част от шоу | StandartNews.com

Брутална сцена на насилие е станала в известна художествена галерия в Маями, съобщава местната полиция. Жена е била намушкана в ръката и шията с нож в галерия "Art Basel Miami Beach" във Флорида в петък.

Нападението е станало в близост до инсталация на художничката от Маями Наоми Фишър и партньорът й Агата Вара. Хората в галерията помислили, че намушкването било част от шоуто. "Мислех, че гледам представление и помислих, че кръвта е фалшива, но това беше истинска кръв!", разказва очевидец.

Самата Фишър се е намирала в галерията по време на нападението. Пред в. "Маями Хералд" тя разказва, че е чула глъчка, а след това видяла как медици отвеждат една жена.

Безумното в случката е, че дори когато дошла полиция и поставила полицейска лента на мястото, все още имало хора, които смятали, че това е част от инсталацията. От полицията в Маями заявиха, че жертвата е настанена в болница, но няма опасност за живота й.

Извършителката на нападението е 24-годишната Сиуан Зао, от Ню Йорк, е обвинена в опит за убийство. Свидетели разказват как Зао крещяла: "Аз трябваше да я убие както и още двама! Аз трябваше да я гледам как кърви!", докато полицията я отвеждала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай