Мюсюлманското братство предложи преговори в Египет

За първи път, ислямистите не настояват Морси да се върне като президент

Мюсюлманското братство предложи преговори в Египет | StandartNews.com

Кайро. Ислямистка коалиция, водена от Мюсюлманското братство предложи преговори, които да прекратят "смъртоносното положение" в Египет от свалянето египетски президент Мохамед Морси, без изрично да настояват за възстановяването му на поста, предаде АФП.

Коалицията "призовава всички революционни сили и политическите партии и патриотични лидери да влязат в дълбок диалог за излизане от сегашната криза", се казва в изявление.

Коалицията, която организира седмични протести въпреки тежките полицейски мерки, настоя да се поддържа "мирното противопоставяне", но заяви, че иска "консенсус за доброто на обществото на страната."

Тя предложи условия, за да влезе в диалог, включително освобождаването на ислямистки затворници и възобновяване на ислямистки медии, закрити след свалянето на Морси от военните на 3 юли тази година.

За разлика от предишните предложения, които зависеха от завръщането на ислямисткия лидер преди започване на преговорите, ислямистите бяха подчертано неясни в крайните си цели в последното изявление.

Те поискаха "възстановяване на конституционната легитимност и демократичния процес с участието на всички политически групи, без една група да монополизира процеса или да изключва някоя група."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай