Мъск карал "умерена форма" на коронавирус

Симптомите са като на лека настинка, заяви собственикът на "Тесла"

Мъск карал "умерена форма" на коронавирус | StandartNews.com

Предприемачът и шеф на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск смята, че „най-вероятно“ е развил „умерена форма“ на Covid-19, но получава „безумно различни резултати от различни лаборатории“, предаде Би Би Си.

49-годишният Мъск написа в Туитър, че симптомите му са като на „лека настинка“. В петък той каза, че си е направил четири теста. Два от тя са положителни, а два отрицателни. 

"Получавам безумно различни резултати от различни лаборатории, но най-вероятно имам умерена форма на коронавирус. Моите симптоми са лек настинка, което не е изненадващо, тъй като коронавирусът е вид настинка", написа милиардерът в Туитър.

Когато пандемията се разрази Мъск явно омаловажи опасенията от нея, въпреки че към днешна дата в САЩ заразените са около 10,9 млн. Над 245 000 са починалите в страната, а над 67 000 са хоспитализираните.

Около 35 щата искат да се носи маска на публични места и призовават жителите да спазват социално дистанциране на фона на опасения, че здравната система може да не издържи мащабен наплив на заразени пациенти.

Мъск, който има 40 млн. последователи в Туитър, заяви, че се чувства като при обикновена настинка, но с повече болки в тялото, отколкото с кашлица и хрема“.

В петък той постави под въпрос точността на антигенните тестове. И допълни, че чака резултати от PCR тестове, които се смятат за по-точни.

През март Мъск написа в Туитър, че предполага, че паниката ще нанесе повече вреди, отколкото вирусът“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай