Меркел и Путин ще обсъдят Украйна на срещата на Г-20

Меркел и Путин ще обсъдят Украйна на срещата на Г-20 | StandartNews.com

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че ще обсъди кризатя в Източна Украйна с руския президент Владимир Путин на срещата на Г-20 в Австралия.

"Има реална възможност да се стигне до среща", каза Меркел в Оукланд след разговори с новозеландския премиер Джон Кий, предаде ДПА.

Меркел посочи, че не е притеснена от четирите военни кораба, които Русия разположи в международни води, недалеч от бреговете на Австралия. "Смятам нарушаването на украинската териториална цялост за много по-притеснително. Споразумението от Минск не се спазва. Това ме тревожи много. Въпросът ще бъде повдигнат в кулоарите на срещата на Г-20", каза тя.

От своя страна руският президент Владимир Путин отрече в интервю за ТАСС появилите се напоследък предположения, че отношенията му с Меркел са се обтегнали заради твърдата й позиция към Русия във връзка с Украйна.

Не съм забелязал някаква промяна от нейна страна, каза Путин. "Както знаете, ние се ръководим от интереси, а не от лични симпатии и антипатии. И тя (Меркел) също винаги се е ръководела от тези интереси, както и всеки друг ръководител на страна, държава и правителство. Затова аз не забелязвам нищо такова съществено в характера на нашите отношения, никакви съществени изменения", отбеляза Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай