Куршуми по президентски хеликоптер

В него са пътували и министри

Куршуми по президентски хеликоптер | StandartNews.com

Опит за атентат срещу президента на Колумбия Иван Дуке. Хеликоптерът, в който пътуваха той и министри, е бил улучен от многобройни куршуми при нападение в петък. Това разкри самият Дуке във видеообръщение, съобщи Нова тв, позовавайки се на Ройтерс.

Нападението е станало, докато президентският хеликоптер е летял над региона Кататумбо към град Кукута, административния център на колумбийската провинция Норте де Сантандер, каза Дуке.

„Това, което е ясно, е, че това е страхливо нападение, от което по президентския летателен апарат могат да бъдат видени дупки от куршуми”, заяви президентът.

В хеликоптера са пътували министърът на отбраната Диего Молано, вътрешният министър Даниел Паласиос и губернаторът на Норте де Сантандер Силвано Серано. Говорител на президентството каза, че никой не е пострадал при инцидента.

Регионът Кататумбо е известен с отглеждането на кока. Освен това там действат бунтовниците от лявата Армия за национално освобождение - бивши партизани от марксистките Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), които отхвърлят мирното споразумение от 2016 г., както и криминални групи, свързани с трафика на наркотици.

Молано каза, че зад нападението може да стои Армията за национално освобождение, но бунтовническата групировка отрече да има участие в инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай