Крим иска изключение от санкциите

Крим иска изключение от санкциите | StandartNews.com

Севастопол. Автономната област Крим, която през март се присъедини към Русия, поиска изключение от руските санкции срещу Украйна. Причината е, че регионът все още е зависим от вноса на различни важни стоки от Украйна.

По-рано тази седмица властите в Крим са изпратили до президента Владимир Путин искане да изключи областта от забраната за внос на украински продукти на руска територия. Мотивът на властите в Крим е, че областта е в преходен период и все още е дълбоко зависима от доставките на основни продукти от Украйна. В списъка на необходимите продукти Крим е посочил мляко и млечни продукти, картофи, говеждо месо, домати и царевица.

Отговорът от Москва се очаква в понеделник.

Чили продава риба на Москва

Руската федерална служба Росселхознадзор е разрешила на няколко чилийски предприятия да доставят риба и други морски продукти в Русия, предаде РИА Новости. В съобщението се отбелязва, че предприятията са се съгласили да предоставят нужната информация и да спазват изискванията на Митническия съюз. Договорката бе направена, след като Русия забрани вноса на селскостопанска продукция от ЕС, САЩ, Австралия и други страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай