Крадецът, взел заложници в Монпелие, се предаде на полицията

Крадецът, взел заложници в Монпелие, се предаде на полицията  | StandartNews.com

Монпелие. Крадецът, който снощи внесе допълнителна паника след терористичните атаки във Франция, като взе за заложници две жени в бижутерски магазин в южния френски град Монпелие, се предаде на спецчастите на полицията след няколко часа преговори, предаде РИА Новости. Заложниците не са пострадали.

Въпреки че по-рано френските власти посочиха, че този случай по никакъв начин не е свързан с терористичните актове в Париж и е от чисто криминален характер, информацията за нова заложническа ситуация силно притесни обществеността.

"Отначало бяхме много обезпокоени, виждайки в центъра на града полицейските части, и си помислихме, че терористите са стигнали и до нашия регион", заяви местен жител пред журналисти.

Опитът за кражба в бижутерския магазин станал малко преди да приключи работното му време. Вътре имало две жени - служителка на бутика и съпругата на собственика. След като обирджията загубил контрол над ситуацията, се барикадирал и взел жените за заложници.

Вследствие на актове на религиозен екстремизъм през последните три дни във Франция загинаха 17 души - 10 служители на изданието "Шарли ебдо", 4-ма заложници в магазин за кашерна храна и 3-ма полицаи. Именно тези заложнически драми предизвикаха силната тревога у жителите в Монпелие, макар и случаят да беше определен от полицията като криминален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай