Копенхагенският атентатор се заклел пред ИД във Фейсбук

Копенхагенският атентатор се заклел пред ИД във Фейсбук | StandartNews.com

Омар Абдел Хамид Ал Хусейн, който се смята за извършителя на атаките в Копенхаген, дал клетва за вярност към лидера на "Ислямска държава" в Фейсбук. Това съобщи CNN. И уточни, че го е направил няколко седмици преди да извърши стрелбите в датската столица, при която загинаха двама души.

Омар трябвало да напише на своята стена в социалната мрежа, че се заклева „във вярност на Абу Бакр ал-Багдади чрез пълно подчинение в добро и зло".

„И никога няма да оспорвам думата му, освен ако не става въпрос за отявлено безбожна липса на вяра", пише още в неговата клетва.

Припомняме, че Омар е излязъл от затвора две седмици преди да извърши кървавото деяние в Копенхаген. Най-вероятно той се е радикализирал зад решетките. Анонимни източници съобщават, че той имал странно поведение, което накарало работниците в затвора да съобщят за него в Агенцията за борба с тероризма.

Властите в страната обаче все още не са потвърдили, че той е извършител на атаките. Все още не е ясно дали съдът е направил грешка, пускайки мъжа на свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай