Хванаха китайска Мата Хари в гардероб на военна база

Подозирана за шпионка влязла в багажник на кола, крила се две седмици сред гащеризоните на любимия си техник на вертолети

Хванаха китайска Мата Хари в гардероб на военна база | StandartNews.com

Китайка, заподозряна за шпионка, е открита да се крие в гардероба на любовника си във военна база. Китайската Мата Хари била отседнала за две седмици с любимия си техник на самолет, според докладите.

Твърди се, че жената е била хваната да се крие сред гащеризоните на любимия си в базата на Военно-морските сили в Съмърсет, пише Дейли мейл.

Там са вертолетните сили на Commando и хеликоптерите Merlin, както и Wildcat - които трябва да се присъединят по-късно тази година към самолетоносача HMS Queen Elizabeth, разположен в Южнокитайско море.

Съобщава се, че техникът, който е част от подразделението Commando, е казал на своите началници, че жената е негова приятелка и отрича тя да е  китайска шпионка.

Според "Сън" обаче колегите му смятат, че мъжът може да е станал жертва на заговор - паднал е в  т.нар "капан за мед".

„Капан за мед“ е акт на шпионаж, при който агентите съблазняват обекта си, за да получат секретна информация.

Вестникът съобщава, че жената, която е родена в Азия, но се твърди, че е холандска гражданка, е била ескортирана от базата от въоръжена охрана. Твърди се, че тя е напуснала Великобритания веднага.

Източник от военноморските сили казва пред "Сън", че жената е "неоторизиран чужденец в собствеността на Министерството на отбраната" и описва инцидента като "удивително нарушение".

Според Sun, техникът, който служи в 847 Naval Air Squadron, е казал на шефовете на флота, че за пръв път се е срещнал с жената по време на ваканция през 2019 г. Твърди се, че тя се е промъкнала в базата на Съмърсет в багажника на колата, когато техникът се е върнал от коледния отпуск.

Инцидентът е на фона на нарастващото напрежение между Великобритания и Китай.

Напрежението отново ескалира миналата седмица, когато торите предупредиха, че „Златният век“ в отношенията е приключил, а Пекин обвини Обединеното кралство, че „разпространява лъжи“ за нарушения на човешките права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай