Кери и Нетаняху изглаждат отношенията

Кери и Нетаняху изглаждат отношенията | StandartNews.com

Йерусалим. Американският държавен секретар Джон Кери се среща в петък с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Йерусалим, след като отношенията между двете страни се бяха обтегнали заради позициите спрямо Иран и Палестинската автномия.

Преди посещението Кери каза, че американската администрация е „силно, силно ангажирана" със сигурността на Израел на фона на ядрената програма на Техеран. Той увери че САЩ търсят решение с Иран и проучва възможностите за допълнително съдействие в израелско – палестинските мирни преговори.

Позицията на Израел е критична към последните договорености при многостранните преговори с Иран. Нетаняху настоява международната общност да отнеме на страната възможността да обогатява уран, с което буди подозрението, че разработва ядрено оръжие. Израелският премиер дори определи напредъка по преговорите като „историческа грешка".

Американският държавен секретар вече се срещна с лидера на Палестинската автономия Махмуд Аббас в Рамала, а после и с израелския финансов министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай