Кандидатка за поста на Борис Джонсън с тежка закана към Евросъюза

Външният министър Лиз Тръс се съревновава с бившия финансов министър Риши Сунак

Кандидатка за поста на Борис Джонсън с тежка закана към Евросъюза | StandartNews.com

Водещият кандидат за наследник на Борис Джонсън на премиерския пост във Великобритания, Лиз Тръс, обеща, че ако спечели лидерската надпревара в Консервативната партия, ще премахне до 2023 г. всички все още действащи в Обединеното кралство европейски регламенти, предаде Ройтерс.

"Регулациите на ЕС пречат на бизнеса ни и това трябва да се промени", заяви Тръс. Тя добави, че иска да бъде премиерът, който ще "осигури Брекзит".

"Влизайки на "Даунинг стрийт", ще се възползвам от шанса да се освободим от остарялото европейско право и рамки и да материализирам възможностите, които ни се откриват."

Външният министър Лиз Тръс се съревновава с бившия финансов министър Риши Сунак за гласовете на 200 000 членове на Консервативната партия, които ще изберат новия премиер на Великобритания.

Отношенията на Лондон с Евросъюза все още са сериозен повод за притеснение за членската маса на торите, която като цяло е смятана за по-евроскептична от останалата част от населението.

Затова надявайки се да се възползва от това, Тръс, която на референдума през 2016 г. агитираше за оставане в ЕС, но сега е смятана за продължител на позицията на Джонсън в подкрепа на Брекзит, обещава да прочисти британското законодателство от всякакви европейски нормативни актове.

След решението за прекратяване на 40-годишното членство на Великобритания в ЕС правителството в Лондон избра, с цел да не се допуска възникването на несигурност и объркване в страната, да прехвърли автоматично в британското законодателство хиляди европейски регламенти и правила така, че да могат да останат в сила и след Брекзит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай