Камера заснела Абаауд в метрото

Камера заснела Абаауд в метрото | StandartNews.com

Френската полиция съобщи, че е открила видеозапис от камерите на метрото в предградието Монтрьой, на които се вижда Абделхамид Абаауд точно по време на атаките в Париж.

"Мозъкът" на атентатите е заснет на метростанция "Кроа дьо Шаво", която е недалеч от мястото, където бе намерена една от колите, използвана при атаките. Той е бил забелязан там около 22,15 ч. в петък вечер, когато стрелбите в няколко кафенета и самоубийствените атентатите около "Стад дьо Франс" вече бяха извършени, но все още продължаваше трагедията в концертната зала "Батаклан", където загинаха над 80 души.

Салах се разкайвал за убийствата

Издирваният за атентатите в Париж Салех Абдеслам се разкайвал за извършеното и се чувствал виновен, разказва негов приятел. Той обаче не искал да се предаде, защото се страхувал, че "Ислямска държава" ще отмъсти на семейството му. Твърди се, че Абдеслам също трябвало да се взриви с колан с експлозиви, но в последния момент се отказал или бомбата не сработила.

Според британското издание "Мирър" пък малко преди атентатите Абдеслам посетил няколко гей клуба в белгийската столица Брюксел. Според информацията обаче той не ходел там да се забавлява. Една от версиите е, че той си е избирал терористични цели, а според друга - крал документи за самоличност от посетителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай