Какво сполетя сина на Лукашенко

Беларус определя новите санкции срещу страната като абсурдни

Какво сполетя сина на Лукашенко | StandartNews.com

Дмитрий Лукашенко, един от синовете на беларуския президент Александър Лукашенко, е включен днес в санкционния списък на САЩ.

Според съобщението на американското министерство на финансите мярката срещу него е защото той е "представител на властите от висок ранг, член е на семейството на такъв представител на властите или на лице, тясно свързано с такива представители на властите, отговорни или участващи в корупционна дейност“.

По-рано днес Европейският съвет реши да наложи допълнителни санкции на 17 физически и 11 юридически лица в Беларус. Новите санкции засягат представители на съдебната власт, включително Върховния съд и Комитета за държавен контрол, както и пропагандни издания, които допринасят за продължаващите репресии срещу гражданското общество, демократичната опозиция, независимите медии и журналистите.

Минск определи новите санкции като абсурдни. Не за първи път Беларус се изправя пред такива предизвикателства от страна на Запада, заявиха от беларуското външно министерство, което твърди, че както и преди беларуската държава ще излезе от това по-силна и ще премине този етап с достойнство, като осигури добро ниво на живот на народа си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай