Какво се случва в борбата с коронавируса

Гърция въвежда от днес спешни мерки за предотвратяване на заразата с коронавирусa

Какво се случва в борбата с коронавируса | StandartNews.com

50 млрд. долара ще отпусне Международният валутен фонд (МВФ) на страните, засегнати от коронавируса. Организацията предупреди, че епидемията вече е свалила тазгодишния глобален икономически растеж под нивата от миналата година.

В Италия през последното денонощие са починали 28 души и са установени 587 нови случая в страната. Учебните заведения спират да работят от четвъртък и няма да отворят до средата на март.

Световната здравна организация е регистрирала за едно денонощие 2223 нови случая на заразяване по света.

Гърция въвежда от днес спешни мерки за предотвратяване на заразата с коронавирусa. За два дни в Пелопонес и на остров Закинтос се затварят училища, театри, кина, музеи и археологически обекти. За 10 дни няма да работят и всички учебни заведения в Италия. В страната жертвите на Ковид-19 вече са 107, а потвърдените случаи около 3000.

Отвъд океана - американският щат Калифорния обяви извънредно положение след първия смъртен случай вследствие на болестта. Става дума за възрастен мъж от района на Сакраменто.

По последни данни в САЩ има 150 случая на Ковид-19 в 16 щата. Долната камара на Конгреса одобри отпускането на повече от 8 милиарда долара за борба с коронавируса, като около 3 милиарда от тях ще отидат за разработването на ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай