Лукашенко стресна Путин, съдбоносно разкритие

Историята се повтаря, заяви беларуският президент

Лукашенко стресна Путин, съдбоносно разкритие | StandartNews.com

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е обсъдил с руския си колега Владимир Путин "планове за атака" срещу Русия, които според него подготвя Западът на фона на войната в Украйна, съобщи "Франс прес", като се позова на БелТА. 

"Вчера говорихме в детайли с руския президент за стратегическите планове за атака, които се подготвят срещу Русия", каза Лукашенко. Той увери, че тези "планове" предвиждат нападения срещу Русия от територията на Украйна и Беларус.

"Историята се повтаря", заключи беларуският президент, визирайки нахлуванията в Русия на Наполеонова Франция и хитлеристка Германия.

През юни Путин съобщи, че Москва ще предостави "в следващите месеци" на Беларус ракети, на които може да бъдат поставяни ядрени бойни глави. 

По-рано говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова на свой ред обвини Съединените щати и техните съюзници в "хибридна конфронтация" с Русия, "която ни доближава опасно близо до открито военно противопоставяне с нашата страна".

От началото на инвазията в Украйна Москва неколкократно използва, повече или по-малко директно, ядрената заплаха, в което западните държави виждат опит да бъдат сплашени, за да прекратят подкрепата си за Киев, отбелязва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай