Известен тв. водещ загина, самолетът му се разби

Чесната на Алексадър Колтовой се е запалил във въздуха, а с него е била и съпругата му

Известен тв. водещ загина, самолетът му се разби | StandartNews.com

 

Известният водещ на токшоуто "ДНК" на канала НТВ Александър Колтовой е загинал при самолетна катастрофа в Московска област, съобщи източник от правоохранителните органи пред ТАСС. 

"Колтовой е управлявал самолета, а по предварителна информация с него е била и съпругата му", каза източникът. Полетът е бил разрешен.

"Полетът беше разрешен. Колтовой имаше сертификат за частен пилот", казаха още за ТАСС, отбелязвайки, че техническото състояние на самолета е нормално. „Поне не е имало проблеми по време на подготовката преди полета“, каза източникът на агенцията.

Николай Максимов, началникът на службата за движение на летището в Мячково, потвърди, че Колтовой е бил на борда на катастрофиралия самолет. Той отбеляза, че самолетът на телевизионния водещ е преминал всички необходими технически проверки преди излитане. Според Максимов други подробности са му неизвестни.

Пресслужбата на телевизионния канал също потвърди смъртта на Александър Колтовой и съпругата му в самолетна катастрофа.

„Със съжаление потвърждаваме, че нашият колега, водещият на ДНК и звездите се събраха, Александър Колтовой и съпругата му трагично загинаха днес в резултат на самолетна катастрофа в Московска област“, ​​каза пресслужител.

Александър Колтовой води ДНК токшоу по NTV от 2018 г. Това лято той стана партньор на Лера Кудрявцева в шоуто „Звездите се събраха“, замествайки Оскар Кучера. Преди да се присъедини към NTV, Александър е работил по телевизионния канал Наука 2.0, преди това е работил по програмата „Галилео“. Водещият беше на 41 години.

През юли телевизионният водещ заяви в интервю, че има лиценз за пилот и би искал да закупи собствен самолет, но засега има само 100 летателни часа.

Самолетът Чесна е излетял от летището Мячково в Московска област до Рибинск, Ярославска област. След излитането двигателят му е отказал и се е запалил във въздуха. "Пилотът подаде авариен сигнал и приземи самолета в полето, но огънят обхвана самолета изцяло. Тези, които са били на борда, не са могли да излязат", каза източник от спешните служби пред ТАСС. Според Министерството на извънредните ситуации самолетът е извършил аварийно кацане с неизправен двигател в района на магистрала Новорязански в поле край село Чкалово в градския квартал Люберци.

фото ТАСС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай