Индонезиец се вози 2 часа на колесник

Индонезиец се вози 2 часа на колесник | StandartNews.com

Поредица от инциденти в небето белязаха последните 2 дни. Самолети на "Луфтханза" и "Търкиш Еърлайнс" кацнаха аварийно на летищата във Франфуркт и Нюрнберг заради технически проблеми. Самолетът на "Луфтханза" с 66 пътници на борда е кацнал аварийно заради проблем с една от клапите на крилата.

Самолетът А321 на "Търкиш Еърлайнс", изпълняващ полет между Дюселдорф и Истанбул, е кацнал заради пукнатина на предното стъкло, предаде РИА Новости. Междувременно самолет на японската авиокомпания Джапан Еърлайнс с 239 души на борда също извърши аварийно кацане на летище "Ханеда" в Токио поради спиране на десния двигател.

Частен самолет Чесна 414 пък се разби в щата Илинойс, по време на заход за кацане. Седем души са загинали. Помощник-треньорът на мъжкия баскетболен отбор на университета в Илинойс, както и двама местни бизнесмени, са сред жертвите на инцидента.

Междувременно индонезиец се скри в колесника на самолет и се вози близо два часа безплатно при минусови температури. 21-годишният Марио-Стиван Амбарита дори си носил портативна стълба, с която да слезе при кацането. След полета младежът колабирал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай