Има ли мрежа на Хамас в България? Наш експерт каза тежката си дума

Очевидно България се ползва за логистика за терористични действия извън територията на нашата държава

Има ли мрежа на Хамас в България? Наш експерт каза тежката си дума | StandartNews.com

Източник: ДПА

Много малко вероятно е „Хамас" да има изградени структури в България, но има определени хора, които симпатизират на организацията. Това разкри пред Нова телевизия арабистът проф. Владимир Чуков.

"Очевидно България се ползва за логистика за терористични действия извън територията на нашата държава", допълни Чуков в коментар за открития у нас тайник с оръжия, които според публикация в германското сп. "Шпигел" е трябвало да бъдат използвани за нападения срещу еврейски религиозни сгради в Германия.

Германското издание твърди, че в южната част на България в подземен склад са открити оръжия и боеприпаси, които вероятно е трябвало да бъдат използвани за атаки предимно в Берлин. Някои от оръжията са частично неизползваеми поради ръжда.

Информацията за склада за оръжие е получена чрез анализ на мобилния телефон на един от четиримата палестинци, арестувани в Берлин и Нидерландия през декември миналата година. Те са заподозрени, че подготвят складове с оръжия, предназначени за терористични атаки по поръчка на Хамас в Европа.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: "Шпигел" със смайващи новини за България! МВР със светкавичен отговор

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай