Хиляди по улиците на Одеса в памет на загиналите в Киев полицаи

Хиляди по улиците на Одеса в памет на загиналите в Киев полицаи | StandartNews.com

Одеса. С многохиляден митинг в Одеса вчера почетоха паметта на служителите на реда, загинали по време на протестите в Киев, предаде ИТАР-ТАСС.

Шестващите носеха плакати като „Киевската хунта на съд", „Долу фашистите", „Ние сме славяни, ние сме единни", „В Киев управляват лъжци и убийци", както и руски знамена.

Организаторите на митинга от движение „Народна алтернатива" стартираха набиране на средства за лечение на пострадалите милиционери и за издигане на паметник на бойците от специалната милиционерска част „Беркут" в Одеса. Монументът, прославящ паметта на над 20 загинали служители на реда, ще бъде поставен на градската Алея на славата, редом с паметника на загиналите при Втората световна война, се казва в разпространеното от движението изявление.

Всяка седмица членове на „Народна алтернатива" излизат на протест срещу узурпирането на властта в Киев. Те искат провеждане на референдум за децентрализация на властта, статута на руския език и определянето на насочеността на външната политика. Желанието им е референдумът да се проведе преди президентските избори на 25 май и са организирали палатков лагер в центъра на града, където събират подписи за провеждането му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай