"Хамас" отхвърли оптимизма на Обама

Радикалното движение определи като неприемливо постигнатото на срещата във Вашингтон

"Хамас" отхвърли оптимизма на Обама | StandartNews.com

На фона на оптимизма, излъчен от американския президент Барак Обама за куража, който проявиха израелските и палестинските преговарящи, като се съгласиха да подновят мирните преговори, движението "Хамас" отхвърли постигнатото.

Подновяването на мирните преговори между Израел и палестинците подкопава палестинската кауза, смятат от "Хамас". Сами Абу Зухри - говорителят на радикалното движение, което управлява Ивицата, Газа окачестви решението на Махмуд Абас като "неприемливо едностранно".

"Хамас" организира вчера демонстрация в северната част на палестинката теротория, на която стотици привърженици на организацията скандираха лозунги срещу Абас и против въобновяването на разговорите.

Междувременно така нареченият квартет за мир в Близкия изток, който включва ООН, Европейския съюз Русия и Съединените щати, призова израелци и палестинци да не провалят новите преговорите за мир и да избягват действия, които могат да подкопаят взаимното доверие, допълва БНР. Групата приветства куража на палестинския президент Махмуд Абас и на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай