Хакнаха руски съд с клип на Азис

Хакнаха руски съд с клип на Азис | StandartNews.com

Москва. Хакери от Анонимните (Anonymous) разбиха официалния сайт на Хамовническия съд в Москва и качиха видеоклип на  поп-фолк изпълнителя Азис. Същият съд произнесе присъдата на трите пънкарки от "Пуси Райът" (Pussy Riot), съобщиха руските медии.

Според агенция РБК сайтът на Хамовническия съд в Москва е бил преподреден и на него е стояла песента "Мразиш" на "скандално известния турски поп изпълнител AZIS." Над клипа е изписано, че това е предаване на заседанието на съда. Освен това бе качена и фразата "Хамовнический суд Артемия Лебедева. Долго. Дорого. О*но", съдържаща името на известен интернет дизайнер и блогър. Призивът "Свобода за Pussy Riot!!!" бе изписан пет пъти.

В момента страницата на съда е затворена, но преди това вляво, където е менюто с функциите на съда, надписите бяха заместени с фрази като "Съдебно общество: навремето бихме ви разстреляли", "Съдебна практика: по зле няма накъде", "Съдебно производство: няма кой да ти помогне", "Справочна информация: знаем всичко за теб" и "Електронна приемна: все едно няма да ви помогнем".

Надписите на сайта сочат, че зад хакерската атака стои международното движение Anonymous. Преди да се появи клипът на Азис на сайта имаше призиви като "Справедливият съд може да бъде само открит" и "Момичетата от Pussy Riot са живи!".

На сайта, освен клипа на песента „Мразиш”, са разкрити и сведения за доходите на служителите на съда за 2011 г. 

Нова песен на групата „Пънк райът”, наречена „Путин запалва огньовете на революцията”, също е качена на сайта.

На 17 август момичетата от „Пуси райът” получиха присъди в размер на две години лишаване от свобода заради скандална акция срещу руския президент Владимир Путин в Катедралата на Христос Спасител.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай