Груевски съди опозиционен лидер за 500 000 евро

Груевски съди опозиционен лидер за 500 000 евро | StandartNews.com

Скопие. Премиерът на Македония и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заведе дело за клевета срещу опозиционния лидер на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев.

Груевски е поискал обезщетение от 500 000 евро, предаде БГНЕС.

Причината за делото е заради разпространен от Заев аудиозапис преди последните парламентарни избори, който навява съмнения, че Никола Груевски е участвал в крупна корупционна схема.

Записът трябваше да внуши на избирателите, че при продажбата на "Македонска банка" през 2004 година Никола Груевски е искал подкуп.

Дни преди изборите директорът на центъра за комуникация на ВМРО-ДПМНЕ Илия Димовски обяви, че СДСМ и лидерът й Зоран Заев са стигнали дъното, а опозиционната партия си служи с фалшификати и лъжи.

Предсрочните парламентарни избори в Македония бяха на 27 април. На тези избори ръководената от премиера ВМРО-ДПМНЕ спечели малко над 42 процента от гласовете. За партията на Зоран Заев, СДСМ, гласуваха близо 25 процента от гласоподавателите. Опозиционерът Заев заяви, че партията му няма да признае изборите. От СДСМ също съдят Никола Груевски.

Преди пет дни 32 депутати от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) подадоха оставки в знак на протест срещу "нечестните" избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай