Гръцките таверни скочиха. Искат среща лично с Мицотакис

Искат допълнителна помощ

Гръцките таверни скочиха. Искат среща лично с Мицотакис | StandartNews.com

Ресторантьорите в Гърция предупредиха министъра на енергетиката Костас Скрекас, че "ако няма допълнителна подкрепа за справяне с разходите за енергия през предстоящата трудна зима, със сигурност компаниите в сектора ще затворят“. Сега те са на път да поискат помощ от самия премиер Кириакос Мицотакис, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, предаде Агенция "Фокус".

"Те възнамеряват да се срещнат с Кириакос Мицотакис, тъй като им е казано, че оттам могат да дойдат решения, ако надхвърлят даденото фискално пространство“, отбелязва изданието.

Правителствени служители подчертават по време на срещи, че цената на електроенергията от 240 евро за мегаватчас е устойчива за бизнеса, така че той не се нуждае от допълнителна подкрепа от вече предоставената. Ресторантьорите обаче възразяват, че тяхната граница на устойчивост е много по-ниска, на 130 евро за мегаватчас, което все още е два пъти повече от миналата година.

"Въпреки че все още не е имало локдауни, продажбите се увеличиха през октомври, благодарение на удължения туристически сезон, но лошото представяне досега през ноември, съчетано с огромното увеличение на разходите, създават голяма загриженост за жизнеспособността на бизнеса, главно от франчайзополучатели“, казва Янис Лиарос, генерален директор на Гръцката асоциация на предприятията за организирано хранене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай