Голям удар по руснаците! Ограничават честването на най-важния празник

Ще има все пак възпоменания в училищата, където ще гостуват ветерани от войната и участници в конфликта в Украйна

Голям удар по руснаците! Ограничават честването на най-важния празник | StandartNews.com

Източник: ТАСС

Властите в Русия ще ограничат за втора поредна година тържествата по случай Деня на победата от съображения за сигурност, свързани с конфликта в Украйна и с неотдавнашния атентат край Москва, предаде Франс прес.

Отменя се шествието "Безсмъртен полк", по време на което хиляди руснаци преминават по улиците на руските градове със снимки на своите близки, участвали във Втората световна война, съобщи Елена Цунаева, съпредседателка на едноименното движение, което организира шествието.

Вместо това тя предлага снимки на ветераните да бъдат залепени на превозните средства от обществения транспорт, на самолети, кораби и на обществени места.

Министърът на образованието Сергей Кравцов каза, че ще има все пак възпоменания в училищата, където ще гостуват ветерани от войната и участници в конфликта в Украйна.

Традиционният парад на Червения площад в Москва ще се състои, но други руски градове отмениха честванията.

През последните месеци Украйна извърши десетки нападения с дронове срещу руски градове. Имаше също така убийства и опити за убийство на защитници на политиката на Кремъл, а руските служби често съобщават, че са осуетили атентати или саботажи, отбелязва АФП.

При терористична атака на 22 март в концертна зала в предградие на Москва бяха убити 144 души. Отговорност за атентата пое групировката "Ислямска държава".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Град Козлодуй
преди 1 седмица

Войната е Кървав Бизнес

Откажи