Главоломен ръст на заразените в Германия

Те са се увеличили с 2801 души или приблизително една трета за последните 24 часа

Главоломен ръст на заразените в Германия | StandartNews.com

Заразените с новия коронавирус в Германия са се увеличили с 2801 души или приблизително една трета за последните 24 часа, съобщи институтът за обществено здраве RKI на сайта си.

Така общият брой на заразените в Германия вече е 12 327 души, като провинция Северен Рейн-Вестфалия е най-силно засегната от всички 16 провинции с над 3000 заразени. Починали са общо 28 души, като съотношението между заразени и починали в Германия е може би най-доброто.

Междувременно стана ясно, че германското правителство планира да инжектира 40 млрд. евро за малкия бизнес и самонаетите хора, за да бъдат подпомогнати във времената на срив в търсенето заради епидемията от новия коронавирус, съобщава "Ройтерс", позовавайки се правителствен източник.

10 млрд. евро ще бъдат използвани за преки помощи, докато 30 млрд. евро ще бъдат използвани за заеми.

Германските министри все още не са приели официално спасителния пакет, така че окончателната сума все още се дебатира - може да бъде повече от 40 милиарда евро.

"Фонд солидарност" представлява окончателно скъсване с дългогодишната политика на Германия за въздържане от нови дългове, като пакетът ще бъде структуриран като подкрепен от правителството инструмент за получаване на заеми с много ниски лихви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай