Германци го закъсаха. Градушка опустоши Бавария

Нанесени са щети върху автомобили и къщи

Германци го закъсаха. Градушка опустоши Бавария | StandartNews.com

Значителни щети бяха нанесени от природна стихия в Германия. Буря с едра градушка повреди четири пети от сградите в градче в германската провинция Бавария, съобщиха днес местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Бурята премина през южната част на Бавария вчера. Полицията съобщи, че 12 души са били ранени в Кисинг, недалеч от Аугсбург, след като вятър отнесъл бирената шатра, която се опитвали да монтират.

Пак в Кисинг вятърът е отнесъл дъски от покрива на дом за възрастни хора, а градушка нанесла видими щети по фасадата на жилищна сграда, предаде ДПА.

Щетите са най-тежки в Бад Байерсойен. Общината е с население от около 1300 души в район Гармиш-Партенкирхен, близо до границата с Австрия. Областните власти съобщиха днес, че падналата там градушка и била с размери до 8 см и е нанесла поражения на паркирани автомобили, изпочупила е керемиди и тавански прозорци. Бурята е отнесла и покривите на някои сгради. Според властите 80% от сградите са сериозно повредени, но няма пострадали хора. В града е обявено бедствено положение, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай