Германия купува 30 млн. дози „Спутник V“

Министър-председателят на Саксония съобщи, че германското правителство вече е постигнало първоначално споразумение с Русия

Германия купува 30 млн. дози „Спутник V“ | StandartNews.com

Германия желае да закупи общо 30 милиона дози от руската ваксина срещу Covid-19 "Спутник V" през юни, юли и август, стига европейският лекарствен регулаторен орган (EMA) да даде зелена светлина за прилагането на тази ваксина, заяви в четвъртък премиерът на немската провинция Саксония Михаел Кречмер, който е на посещение в Москва.

Министър-председателят на Саксония съобщи, че германското правителство вече е постигнало първоначално споразумение с Русия за придобиването на 30 милиона дози от ваксината.

Новината беше съобщена след среща на Кречмер с министъра на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко. Той добави, че Германия преговаря за доставката на по 10 милиона дози от "Спутник V" през всеки едни от месеците юни, юли и август.

Саксонският премиер обаче подчерта, че споразумението ще бъде финализирано, само при условие, че Европейската агенция по лекарствата даде разрешение за спешна употреба на руската ваксина в рамките на ЕС.

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан заяви по-рано този месец, че Германия преговаря с Русия за предварително споразумение за покупка на ваксината "Спутник V".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай