Фон дер Лайен и Джонсън отново не се разбраха

И вторият телефонен разговор за Брекзит завърши без успех

Фон дер Лайен и Джонсън отново не се разбраха | StandartNews.com

Вторият телефонен разговор между председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и британския премиер Борис Джонсън не доведе до пробив в преговорите за бъдещите търговски отношения след Брекзит между Брюксел и Лондон.

 

В съвместна декларация на Фон дер Лайен и Джонсън се казва:

„Съгласихме се, че условията за финализиране на споразумението не са налице, заради оставащите значителни различия по три ключови въпроса: лоялната конкуренция, механизма за съблюдаване на новите правила и риболова.  Поискахме от главните преговарящи и техните екипи да подготвят преглед на оставащите спорни моменти за обсъждането им на физическа среща в Брюксел в близките дни“.

Политическият кореспондент на Би Би Си Ник Иърдли коментира, че преговорите между експертните екипи са от значение, но в крайна сметка слагането на подпис е политическо решение, така че по всичко изглежда ще станем свидетели на политическо шоу в близките дни, когато двамата лидери ще обсъдят на физическа среща в Брюксел дали препятствията могат да бъдат преодолени.

Още не е ясно кога ще бъде срещата, но се очаква четвъртък да е важния ден, защото събиращите се на срещата на високо равнище европейски лидери е добре да имат нещо, което да дискутират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай