Естония с важно решение за Руския патриарх

През април Кара-Мурза, който е представител на руската опозиция, беше осъден на 25 години затвор

Естония с важно решение за Руския патриарх | StandartNews.com

Естония издаде забрана за влизане в страната на главата на Руската православна църква, патриарх Кирил, предаде ДПА.

Патриархът, който е смятан за поддръжник на руският президент Владимир Путин, е включен в нов списък с 58 души, на които вече ще е забранено да влизат в Естония. По думите на естонското външно министерство, включените в списъка лица са участвали или са замесени в сериозни нарушения на човешките права.

Други лица са били обявени за нежелани заради ареста и осъждането на противника на Кремъл Владимир Кара-Мурза, който изтърпява затворническа присъда в Русия. През април Кара-Мурза, който е представител на руската опозиция, беше осъден на 25 години затвор в наказателна колония със строг режим.

"Патриарх Кирил е един от най-големите поддръжници и защитници на идеологията на Путин", каза естонският външен министър Маргус Цакна, обяснявайки решението. "Той оправдава и насърчава войната в Украйна", допълни министърът. Главата на Руската православна църква е смятан за ревностен поддръжник на започната от Путин инвазия в Украйна и неведнъж я е защитавал, включително в своите проповеди, посочва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай