Десет метра сняг покри съседите, термометрите показаха минус 30 градуса

Има безброй блокирани пътища

Десет метра сняг покри съседите, термометрите показаха минус 30 градуса | StandartNews.com

Снежна покривка, достигаща десет метра дълбочина, се е образувала на много места в Източна Турция, съобщава турската телевизия NTV. Снеговалежите и виелиците в Източен Анадол отстъпиха място на смразяващ студ през последните дни, като нощните температури доближават стойности от минус 30 градуса.

Най-ниската измерена температура е от окръг Ардахан, където в местния град Чълдър живакът на термометрите е показвал 31 градуса под нулата. Поради мразовитото време пътищата в района са заледени. В окръг Агръ температурата е достигнала минус 23 градуса, предаде БТА.

В Хаккяри десетметрови снежни преспи са затрупали напълно едноетажните сгради и селскостопанските постройки в някои селища. Поради паднала лавина е затворен пътят между градовете Чукурджа и Юксекова.

Заради натрупалия сняг са блокирани пътища, водещи до стотици села в различни окръзи в източната част на страната. Само в окръг Битлис няма достъп до близо 150 населени места, а екипите се опитват да разчистят дълбокия четири метра сняг от пътищата. Недостъпни са много селища и в окръзите Ван, Хаккяри и Муш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
cyandelia
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи
Румен
преди 2 месеца

Заври си я отзад

Откажи
Ема
преди 2 месеца

Идиот

Откажи