Чудо под руините - живи след 208 часа. Разтърсващи думи на Ердоган

31 души спасиха българските екипи

Чудо под руините - живи след 208 часа. Разтърсващи думи на Ердоган | StandartNews.com

Чудо под руините в зоната на опустошителното земетресение в Турция. Сириец на 65 години и младо момиче бяха извадени изпод развалините на сграда в град Антакия, окръг Хатай, 208 часа след ужасяващата трагедия.

Със спасяването на двойката броят на оцелелите, извадени от руините днес, повече от седмица след най-силното земетресение в съвременната история на Турция, достигна девет души, отбелязва агенцията.

Броят на жертвите на земетресенията в Турция нарасна на 35 418, а 13 208 ранени все още се лекуват в болница, съобщи по-рано днес президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турция е благодарна на всички държави за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните земетресения, разтърсили страната на 6 февруари, заяви Ердоган.

Във видеопослание, изпратено до Световната правителствена среща на върха в Дубай, турският лидер заяви, че екипите са извадили над 8000 оцелели от отломките на труса в Южна Турция.

По думите му също така голяма част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са вече изписани от болниците.

"Бих искал още веднъж да благодаря на всички приятелски и братски страни, които денонощно събират помощи за нашия народ, подкрепят с екипите си усилията ни за търсене и спасяване на хора и не ни забравят в молитвите си", добави Ердоган.

31 души спасиха българските екипи в първите дни след трагедията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай