Братя Царнаеви са действали сами

Братя Царнаеви са действали сами | StandartNews.com

Бостън. Двамата батя Царнаеви сочени за причинители на бомбените взривове на Бостънския маратон, вероятно са действали сами, водени от религиозни подбуди. Няма данни те да са били свързани с ислямска терористична група, заявиха американските власти, цитирани от АФ.

По-малкоят Джохар Царнаев, които е с тежка рана в бостънската болница, вчера бе обвинен от американската федерална прокуратура в използване на оръжия за масово унищожение с цел убийство. Ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на смърт.


По-големият брат Тамерлан Царнаев загина в петък при престрелка с полицията.
Братята чеченци, които живели в САЩ от десетина години, изповядвали исляма, стана ясно от данни на полицията.
Сред доказателствата, представени от прокуратурата при повдигането на обвиненията срещу Джохар Царнаев, бяха записи от камери за наблюдение, на които се вижда как той оставя раница на мястото на втората експлозия на Бостънския маратон и използва мобилен телефон.


По-късно на метри оттам избухва първият взрив, който всява смут сред хората наоколо, но Царнаев изглежда спокоен и бързо тръгва нанякъде.


Секунди след това на мястото, където той е оставил раницата, избухва вторият взрив. В документите, представени пред съда, се казва, че единият от братята заявил на човек, чиято кола двамата похитили в нощта на четвъртък срещу петък: "Чу ли за бостънската експлозия? Аз я извърших."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай