Бой и ожесточени дебати в парламента на Мексико

Бой и ожесточени дебати в парламента на Мексико | StandartNews.com

Мексико. Бъдеща реформа в енергийния сектор скара депутатите в мексиканския парламент. Дебатите по законопроекта изостриха нервите на депутатите и някои от тях стигнаха до бой. Един народен представител дори се съблече по бельо малко преди гласуването в долната камара на Конгреса.

Депутат от управляващата партия влезе в ръкопашен бой със свой опонент, съобщават световните агенции. Съблеклият се Антонио Гарсия, който е от опозиционните активисти, пък обяви, че по този начин иска да покаже до къде реформата може да доведе гражданите. След като остана по бельо, той показа нагледно, че мексиканците ще останат голи и боси, ако приемат законопроекта.

Документът, който допуска чуждестранни инвеститори в енергийния сектор на латиноамериканската страна, бе приет, въпреки ожесточените дебати по него. Остава да бъде утвърден от президента.

Вчера долната камара на мексиканския парламент премахна 75-годишния монопол на държавната петролна компания Petroleos Mexicanos. Депутатите взеха решението след като гласуваха близо 40 минути, пише Ройтерс.

Запознати посочват, че Мексико енергийният пазар на Мексико ще бъде управляван както от частни петролни дружества, така и от газови, докато до момента се ръководеше само от една фигура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай